Dinții tăi

În ultimele decenii, materialele folosite pentru realizarea lucrărilor dentare au început să fie mai numeroase. Astfel, medicii stomatologi au putut folosi polimeri, sticlă bioactivă, oxid de aluminiu.
În prezent, implanturile dentare sunt realizate din mai multe tipuri de materiale. Există implanturi din ceramică, implanturi care pot fi bioactive și bioinerte. Unul dintre cele mai populare materiale ceramice pentru implanturile dentare este zirconiul, datorită rezistenței sale foarte mari, dar și pentru că imită foarte bine aspectul unui dinte natural. Sunt folosite și implanturile dentare din metal, cel mai cunoscut fiind titanul. Șuruburile din titan sunt bine acceptate de organismul uman și au o durată lungă de viață.

Materialele utilizate trebuie să îndeplinească unele condiții: să se integreze cu osul uman, să fie imune la coroziune, biocompatibile, rezistente, să prezinte toleranță la distructie și capacitatea de a se lega cu osul și alte tesuturi (osteointegrabilitate).

BioHPP

Acest material este caracterizat de modul de elasticitate aproape egal cu cel al osului și de funcționalitățile de atenuare a forțelor masticatorii. Placa bacteriană nu aderă la BioHPP și lucrările realizate din acest material au o greutate redusă. Pe lângă elasticitate și greutate, atuul BioHPP este unul estetic, dat de culoarea albă.

Metaloceramică

Se poate spune că în momentul acesta metaloceramica este standardul, deși este nerecomandabil să ai pe ambele arcade lucrări realizate din acest material. Metaloceramica are rezistență, este obținută printr-un proces de fabricație foarte bine documentat și recunoscut de cei mai mulți utilizatori și, de aceea, este la îndemâna tuturor tehnicienilor.

Zirconiu

Deși foarte popular, acest material prezintă plusuri si minusuri. Zirconiul este promovat și preferat de mulți pacienți datorită culorii albe, ușurinței de a-l obține, ușurinței de a-l placa cu diverse materiale ceramice, acceptanței crescute, prețului scăzut. Ca dezavantaje, trebuie să ținem cont de faptul că lucrările din zirconiu sunt mai grele și de caracterul greu de controlat al acestui material, în faza de proiectare și execuție a lucrării, din care cauză aceste procese devin sensibile la eroare.

BioHPP+compozit

Acest material este cel mai prietenos material pentru implanturi datorită proprietăților care îl caracterizează: elasticitatea aproape similară cu cea a osului, rezistența, greutatea destul de redusă, familiaritatea cu cei mai mulți tehnicieni dentari.

În ziua intervenției

După ce ai primit implanturile organismul tău începe să le integreze. Este foarte important din punct de vedere biomecanic ca acestea să ramână unite de lucrarea provizorie. Este un moment de acomodare, dar și de îndeplinire a promisiunii de a avea dinți ficși în aceeași zi. Gingia are nevoie de o perioadă de vindecare și la fel și osul care susține implanturile. În perioada de vindecare este important ca implanturile să fie conectate cu această lucrare dintr-un material care poate să preia din forțele masticatorii. Până la obținerea situației stabile a țesuturilor din jurul implanturilor este bine să porți această lucrare provizorie.

Lucrarea pe termen lung

Odată integrate implanturile tale, poți beneficia de o nouă lucrare, în concordanță cu așteptările tale estetice și funcționale. Adesea, pacienții care au beneficiat de tratamentul SKY fast & fixed™ pot sa aleagă, împreună cu medicul specialist, momentul în care optează pentru realizarea lucrării definitive. Lucrarea definitivă are mai multă rezistență și este mai bine adaptată noii situații gingivale.