Respectați competența specialistului

Astăzi, majoritatea edentațiilor, atât existente, cât și potențiale, se pot trata cu implanturi încărcate imediat, într-o zi, ceea ce reprezintă un beneficiu uriaș pentru orice pacient.

Totuși, este important să nu uitați că întotdeauna medicul dumneavoastră este cel care trebuie să decidă asupra oportunității de a apela la această soluție. Este esențial să îi respectați competența și să aveți încredere în el.

Așadar, chiar dacă vă doriți dinții încărcați imediat pe implanturile de care credeți că aveți nevoie, decizia de a-i avea imediat sau nu, o veți lua împreună cu medicul dumneavoastră. Medicul căruia vă adresați este pregătit de-a lungul unui proces care durează ani de zile și experiența pe care el o are vă va aduce în situația de a lua cea mai bună decizie.

Nu toți pacienții care au dinți lipsă de pe arcadă ar putea avea un beneficiu real din încărcarea imediată a implanturilor. Situațiile clinice pe care medicul le apreciază cel mai bine ne arată că în cele mai multe cazuri încărcarea imediată constituie un beneficiu. Excluderea cazului de la încărcarea imediată reprezintă mai degrabă o prudență impusă de specificul cazului respectiv. Doar medicul poate evalua competent caracteristicile fiecărui caz, astfel încât în momentul în care el decide că este mai prudent să se amâne încărcarea, este bine să îi urmați cu încredere sfatul.